DP038 the Kiss of the Black Queen

by Kristus Kut

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
2.
3.
4.
01:09
5.
6.
7.
8.
9.
00:53
10.
11.

about

originally released as luxe cdr in dvd box back in 2009 on Quartier23

Behind the Mirror was a real populair live track. was played many times live.

review Dark Entries www.darkentries.be/nl/cds/?cdid=1465

Kristus Kut is het noise project van de Nederlander LSB, die op korte tijd al een overvloed aan cdr materiaal op de mensheid losliet. Geïnspireerd door voodoo, exotische schoonheden, seks en geweld, creëert Kristus Kut een soort rituele noisescapes met behulp van bezemstelen, bamboe, basgitaren en gitaareffecten. Kristus Kut heeft het enorm voor gitaarnoisedrones doorspekt met samples en zijn muziek doet me soms een beetje denken aan The Hybryds of aan vidnaObmana en Fear Falls Burning. Zelf zegt hij beïnvloed te zijn door o.a. Psychic TV en Coil.

Het meest geschifte nummer en tevens het hoogtepunt van het cdr album “Kiss Of The Black Queen” (11 tracks, 67 minuten speelduur) is ongetwijfeld “Take Me - I Am All Yours” waar de obligate gitaarnoise en de drones vergezeld worden van een soort junglebeat en vrij gestoorde vocals. Het is tevens het mooiste voorbeeld van waar Kristus Kut voor staat: dark ritual en noise met tribale elementen, die klinkt als de soundtrack bij een occult ritueel. Verder vinden we ook “Floating On The Whispers Of The Gods”, bestaande uit 6 minuten dreigende drones lichtelijk geweldig. “He Will Die At 666” bestaat volledig uit gitaarnoisedrones doorspekt met onverstaanbaar vervormde stemsamples en eenmaal doorbroken door een schril gepiep. En de liefhebber kan voorts nog genieten van meer dan 10 minuten durende rituele noisescapes als “Behind The Mirror”, “In Dreams She Lives” en het slotstuk, het maar liefst een vol kwartier durende, met hijg- en kreunsamples en weerom een soort junglebeat opgefleurde “The Queen And I”. “Kiss Of The Black Queen” werd gereleased als een zwarte cdr in een dvd box met full color artwork. Ook live is Kristus Kut overigens absoluut een aanrader.

credits

released January 22, 2013

Dr Droon (LSB) bass, vocals, bamboo, drums, loops, noises

thank you Marco of Q23 for releasing this one in 2009

tags

license

all rights reserved

about

Het Donkse Oog Breda, Netherlands

het Donkse Oog is place were dreams, spirits and sound come together.
the purpose of this Label is to promote experimantal ways of getting into a mediative or trance state of being.
het Donkse Oog prefers releases by artists who also perform live. everybody can be a studio/laptop artist, but not everybody is able to reproduce their sounds on stage.
... more

contact / help

Contact Het Donkse Oog

Streaming and
Download help