DP029 - Bea Ship 1

by Nick Bartist

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
07:12
2.
06:58
3.
07:09
4.
06:13
5.
07:29
6.
03:00
7.
08:32
8.
06:43

about

Het op insecten (bijen en wespen) geïnspireerde vliegmachien is tevens de hoes voor zijn eerste CD waar een selectie uit Bea Ship Pt1 en Pt. 2 zijn gezet met behulp van Studio Wisselaar in Oosterhout.
En Bea Ship is de naam van zijn eerste schilderij in kleur. Het stelt een vliegmachientje voor uit de verre toekomst van de mensheid. De rest van Nick's schilderijen en tekeningen zijn in meerdere thema’s en technieken te onder te brengen. Nick: "Het moet mij raken, dan doe ik het".

De netrelease van Bea Ship is tot stand gekomen dankzij de unieke samenwerking met George Mensink van netlabel Het Donkse Oog. Bedankt, George!

credits

released November 15, 2012

all sounds by Nick Bartist.

Nick componeert met een Roland JW 50 Workstation. Zo eentje met een floppydrive. Nootje voor nootje. Inspiratie vind hij in de muziek van onder andere Kraftwerk, Klaus Schulze, Jean Michel Jarre, Vangelis en Tomita. Maar ook Royksöpp en gothic kunnen op zijn warme belangstelling rekenen. Nick streeft altijd naar 'vondsten' in de muziek en ook aparte geluidjes en lekkere ritmes vindt-ie vet.
Zijn muzikale achtergrond: hij heeft in 17 jaar in een toonaangevend Zuid-Amerikaans carnavalsbandje tweemaal een snare tot schroot gespeeld. Ook was hij 10 jaar lang dirigent van Batucada slagwerkgroepen.
Momenteel is Nick regelmatig te horen op een Sjamanendrum, een powwow, een HAPI drum en een verdwaalde klankschaal.

tags

license

all rights reserved

about

Het Donkse Oog Breda, Netherlands

het Donkse Oog is place were dreams, spirits and sound come together.
the purpose of this Label is to promote experimantal ways of getting into a mediative or trance state of being.
het Donkse Oog prefers releases by artists who also perform live. everybody can be a studio/laptop artist, but not everybody is able to reproduce their sounds on stage.
... more

contact / help

Contact Het Donkse Oog

Streaming and
Download help